На Харківщині намолочено 2,711 млн тонн зерна

Станом на 30 серпня 2016 року Харківська область посіла 3 місце за результатами збору ранніх зернових і зернобобових культур і 3 місце за показниками виробництва пшениці.

 

Про це повідомляє прес-служба Харківської ОДА з посиланням на заяву заступника голови адміністрації Марка Беккера.
 
"Головним досягненням цього року стало збільшення врожайності ранніх зернових культур - майже на 5 ц/га. У тому числі, по озимій пшениці - на 5,7 ц/га, ярій пшениці - на 8 ц/га і гороху - майже на 10 ц/га. При цьому в поточному році, на відміну від попереднього, область має більший відсоток продовольчого зерна - із загальної кількості зерна пшениці продовольча становить 61,4%, або 494,2 тис. тонн", - повідомив він.
 
Також Марк Беккер відзначив 8 районів області, які намолотили 100 тисяч тонн ранніх зернових і зернобобових культур. Це Балаклійський район, Вовчанський, Барвінківський, Лозівський, Великобурлуцький, Близнюківський, Первомайський і Ізюмський. Високий рівень врожайності ранніх зернових і зернобобових культур - у Барвінківському районі (52,0 ц/га) та Чугуївському (51,7 ц/га).
 
Крім того, він відзначив три райони області - Чугуївський, Барвінківський та Золочівський, які отримали урожайність озимої пшениці більше 50 центнерів з гектару. Ще у 8 районах цей показник перевищує 45 ц/га.
 
Щодо збирання пізніх зернових культур, за інформацією Марка Беккера, їх площа становить 307,6 тис. га, в тому числі: кукурудзи на зерно - 277,7 тис. га, гречки - 18,4 тис. га, проса - 11,5 тис. га.
 
"На сьогодні більшість посівів цих культур знаходиться в доброму стані. Врожаю проса і гречки буде достатньо для забезпечення потреб області в круп'яних культурах. З урахуванням прогнозованої врожайності пізніх культур, загальний валовий збір зернових по Харківській області очікується на рівні минулого року - більше 4 млн тонн зерна. Особлива увага повинна бути приділена обліку зібраного врожаю", - зауважив Беккер.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/6004-na-kharkivschyni-namolocheno-2711-mln-tonn-zerna.html

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua