Експорт української агропродукції в ЄС зріс на чверть

В січні-травні 2016 року експорт аграрної продукції з України до країн ЄС зріс на 24% у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року і становив 1,8 млрд дол.

 

Про це повідомила заступник міністра аграрної політики і продовольства Владислава Рутицька на своїй сторінці в соцмережі Facebook
 
«Експорт продукції аграрного сектору становить 41,8% від загального експорту, а це 5,7 млрд дол. Прихильники євроінтеграції, для вас перемога: до країн ЄС вітчизняні виробники експортували вже на суму 1,796 млрд дол. Експорт за цей період порівняно з торішнім збільшився на 23,9%», - написала Рутицька.
 
Вона зазначила, що порівняно з аналогічним періодом 2015 року обсяг виручки від експорту сільськогосподарської продукції зріс на 2,4%, а зовнішньоторговельний оборот збільшився на 4,3%.
 
Лідируючі позиції в регіональній структурі експорту в січні-травні зайняли країни Азії, куди було відправлено 43,6% від загальних поставок. Виручка від поставок до Азії становить 2,5 млрд дол. 

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5720-eksport-ukraiinskoii-agroproduktsiii-v-ies-zris-na-chvert.html

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua