Держпродспоживслужба вивчає можливості розширення експорту агропродукції до Індонезії

Держпродспоживслужба України розглядає перспективи збільшення асортименту вітчизняних сільськогосподарських культур для експорту до Республіки Індонезія.

 

Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
 
"На даний момент Посольство України в Індонезії надало пропозицію щодо розширення переліку експорту сільськогосподарської продукції до Індонезії. Відповідно до проведеного аналізу потенціал на ринку Індонезії мають: цибуля, часник, черешня, картопля, морква, кукурудза, кукурудзяне борошно, ячмінь, овес, жито, житнє борошно, соя, сорго та горох", - йдеться у повідомленні.
 
Як повідомлялося раніше, у січні 2016 року Республіка Індонезія прийняла рішення зареєструвати Одеську прикордонну державну контрольно-токсикологічну лабораторію. Це означає, що ця країна вказану українську лабораторію такою, що відповідає індонезійській системі контролю за безпечністю та якістю харчових продуктів. Відповідно, таке рішення дозволяє Україні постачати до Індонезії свіжу продукцію рослинного походження.
 
За три місяці поточного року Одеська прикордонна державна контрольно-токсикологічна лабораторія уже проаналізувала 102 зразки продовольчої пшениці, яка відправляється в Індонезію, загальним об’ємом 566,2 тис. тонн, у тому числі за травень – 22 зразки (127,6 тис. тонн) на визначення залишкових кількостей пестицидів, тяжких металів та мікотоксинів. 

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5517-derzhprodspozhyvsluzhba-vyvchaie-mozhlyvosti-rozshyrennia-eksportu-agroproduktsiii-do-indoneziii.html

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua