Зменшено прогноз виробництва кукурудзи на зерно

Загальний експорт основних зернових культур - пшениці, кукурудзи, ячменю - зменшено на 1 млн тонн за рахунок пшениці та кукурудзи.

 

Про це йдеться в новому прогнозі виробництва, споживання, експорту і запасів зерна на поточний маркетинговий рік від Консалтингової Агенції ААА.
 
"Частина врожаю кукурудзи ще і досі залишається в полях (близько 180-200 тис. га). В принципі нічого поганого в цьому немає, але обсяг «зимового» врожаю вже не буде включено в річну звітність Держстату України. Тому ми змушені зменшити прогноз виробництва кукурудзи на зерно на 500 тис. тонн порівняно з жовтневим прогнозом", - йдеться у повідомленні.
 
Відповідно, експерти переглянули імовірні обсяги експорту в бік зменшення також на 500 тис. тонн.
 
"Але це не означає, що півмільйона тонн кукурудзи не виникне на ринку, як це було з урожаєм 2015 року. Поки що наш прогноз по експорту кукурудзи - близько 17,5 млн тонн", - зазначають аналітики.
 
Згідно прогнозу, обсяги експорту пшениці також знижені, корекція склала близько 500 тис. тонн. 
 
Прогноз по експорту ячменю не змінився.
 
"В результаті загальний експорт основних зернових в поточному сезоні може скласти близько 38,5 млн тонн, близько 200-300 тис. тонн - інші зернові і можливо близько 340-370 тис. тонн пшеничної муки", - відмічають експерти агенції.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/6792-zmensheno-prognoz-vyrobnytstva-kukurudzy-na-zerno.html

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua