За польською технологією на Миколаївщині виростили пшеницю з врожайністю 7 т/га

Минулого року на полях навчально-науково-практичного центру Миколаївського національного аграрного університету було висіяно озиму пшеницю за польською технологією Мзурі. Цьогоріч при зборі врожаю на цій ділянці отримано врожайність 7 т/га.

Повідомляє Суспільне

«За цією технологією ми не обертаємо ґрунт, ми просто нарізаємо борозни, викладаємо добрива під насінину. У нас немає культивації, у нас немає боронувань, у нас немає глибоких рихлень, у нас немає плуга і так далі, і так далі», — розповів керівник дилерської компанії Федір Карамавров.

Тобто ґрунт обробляється не суцільно, а лише у місці посіву культури. При цьому економиться посівний матеріал, пальне та інші ресурси.

«Окрім економії ми бачимо різницю. На полі за класичною технологією, де ми зараз знаходимось і поле поруч, де посіяно за технологією Мзурі, ми бачимо різницю перш за все у наступному: якщо тут з однієї зернини формуються п’ять, максимум сім – у середньому шість продуктивних стебел пшениці», — додав керівник наукового парку аграрного університету Микола Карпенко. 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua