За час роботи аграрних розписок було залучено більше 82 млн грн - Рутицька

В рамках пілотного проекту «Аграрні розписки в Україні» на території Вінницької області було оформлено вісім аграрних фінансових розписок. За цим інструментом аграрії отримали кошти в сумі 5,4 млн грн.

 

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики з посиланням на заяву заступника міністра з питань євроінтеграції Владислави Рутицької.
 
«Вінничина – один з пілотних регіонів, в якому минулого року стартував проект. У 2015 році було виконано аграрних розписок на суму близько 37 160 000 грн. Всього за час роботи інструменту залучено більше 82 млн грн. Тобто малі та середні виробники отримують доступ до кредитних коштів за спрощеною системою. І особливо це важливо на початку весняно-польових робіт», - відзначила вона.
 
Заступник міністра нагадала, що для ефективної роботи інструменту було проведено низку тренінгів для юристів та фермерів.
 
«У 2015 році було проведено низку тренінгів. 14 тренінгів для більше ніж 450 з питань юридичних процедур та оформлення всіх операцій. Як результат – 20 нотаріусів набули статусу реєстраторів аграрних розписок, ще 28 нотаріусів знаходяться в процесі реєстрації. Щодо тренінгів агровиробників, то тут була проведена робота щодо структури аграрних розписок, процедури видачі, прав та обов’язків за фінансовим інструментом», - зазначила заступник міністра.
https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5214-za-chas-roboty-agrarnykh-rozpysok-bulo-zalucheno-bilshe-82-mln-grn-rutytska.html
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua