З початку року в Україні ввели в експлуатацію 12 біогазових установок

З початку року в Україні ввели в експлуатацію 12 біогазових установок
 

У січні-вересні 2019 року в Україні ввели в експлуатацію 12 біогазових установок загальною потужністю 24 МВт.

Як зазначають у Держенергоефективності України, виробництво біогазу дозволяє утилізувати відходи агропідприємств, зменшувати обсяги сміттєзвалищ, генерувати електроенергію, виробляти органічні добрива для сільського господарства та скорочувати шкідливі викиди, передає EcoTown.

Зокрема, за звітний період були встановлені 7 установок загальною потужністю 19 МВт для переробки у біогаз органічних відходів, 5 установок загальною потужністю 5 МВт для збору біогазу і виробництва з нього електроенергії на полігонах твердих побутових відходів.

Читайте також: Від біогазу — до біометану

Станом на 1 жовтня в Україні працюють біогазові установки загальною потужністю 70 МВт, з яких 47 МВт - на оргаганічних відходах, а 23 МВт - на звалищному газі.

Нагадаємо, що в Україні запроваджено "зелений" тариф на електроенергію із біогазу на рівні 12,39 євроценти/кВт*год. Законом від 25.04.2019 No 2712-VIII, передбачено збереження діючого "зеленого" тарифу на електроенергію з біогазу до 2030 року, добровільну участь девелоперів таких проектів в аукціонах, можливість реалізації електроенергії із біогазу за аукціонною ціною впродовж 20 років.

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua