Юні полтавці розробили першу в Україні комп’ютерну гру про агросферу

Юні програмісти з Глобинського району представили свої проєкти на ІТ-конкурсі, який вдруге провів агропромхолдинг «Астарта-Київ». Завдяки навичкам, отриманим на уроках зі Scratch-програмування, діти зробили сюжетні ігри, що цікаві одноліткам і дорослим. Пише poltava.to.

У Бугаївській і Зубанівській школах учні вивчають Scratch-програмування за ініціативи ТОВ «Полтавазернопродукт». Товариство допомогло з організацією, підготовкою викладачів і матеріальним забезпеченням гуртків. Реалізували це в межах проєкту «ІТ освіта в сільській місцевості» агропромхолдингу «Астарта-Київ».

За словами менеджера із соціальної та корпоративної відповідальності ТОВ «Полтавазернопродукт» Альони Словцової, головна мета — дати дітям із сільської місцевості такі ж можливості, як мають учні міських шкіл:

“Отримуємо шалений зворотний зв’язок: учасники конкурсу надихають і заряджають своїми емоціями. Продовжуватимемо працювати, розширюватимемо напрям робототехніки: незабаром ще дві школи долучаться до програми”, – ділиться фахівець.

Школярі із Зубанів замислилися над екологічністю сільськогосподарського виробництва. У своєму проєкті вони показали як працює екоферма. Гравець має доглядати та доїти корів, потім продавати молоко на завод. Зібравши необхідну суму грошей, користувач може посіяти пшеницю, кукурудзу, капусту, буряк.

“На фермі використовують лише екологічні добрива та техніку на електротязі. Спочатку, за нашим задумом, там мали працювати роботи, але потім зупинилися на персонажах-людях”, — пояснює семикласниця Вікторія Пузь.

Учитель інформатики Дмитро Ринденко розповідає, що діти не лише програмували, а й працювали у фоторедакторах: шукали зображення, які потім вирізали та вставляли в гру. А ще — навчалися проєктному менеджменту і роботі в команді

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua