Як українські банки працюватимуть на Пасху та інші свята

Як українські банки працюватимуть на Пасху та інші свята

Національний банк України визначив, у якому режимі працюватиме банківська система та система електронних платежів НБУ, у зв’язку з перенесенням робочих днів у 2019 році. Мова йде про перенесення робочих днів під час пасхальних та новорічних свят. Про це повідомляє офіційний сайт Національного банку України. - Національний банк визначив регламент роботи системи електронних платежів Національного банку України та банківської системи у зв’язку з перенесенням робочих днів у 2019 році. Відповідний регламент затверджений рішенням Правління Національного банку України від 01.04.2019, - говориться у повідомленні.

 За інформацією НБУ, дні роботи системи електронних платежів переносяться з: - вівторка 30 квітня – на суботу 11 травня; - понеділка 30 грудня – на суботу 21 грудня; - вівторка 31 грудня – на суботу 28 грудня. У зв’язку з цим банки повинні: - повідомити клієнтів про власний режим роботи у зазначені дні; - організувати роботу щодо своєчасної виплати пенсій, соціальних доплат, інших грошових виплат і забезпечити безперебійну роботу банкоматів, обмінних пунктів та організувати їх підкріплення готівкою різних номіналів.

Також НБУ дозволив банкам 30 квітня, 30 і 31 грудня 2019 року здійснювати, за потреби, касові операції з клієнтами, але без відкриття операційного дня банку.

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua