Врожай сої та соняшнику буде рекордним - прогноз

В 2016/17 маркетинговому році рекорду по урожаю ріпаку, на жаль, очікувати не варто. Але прогнози врожаю сої та соняшникe досить оптимістичні.
 
Про це повідомила провідний експерт олійного ринку «УкрАгроКонсалт» Юлія Гаркавенко.
 
Експерт додала, що рекордного урожаю ріпаку в 2016/17 сезоні очікувати не варто через скорочення посівів озимого ріпаку в Україні та істотну загибель культури під урожай 2016 року.
 
"Результат цього - падіння врожаю ріпаку до 1,2-1,5 млн т. Падіння врожаю, безумовно, відіб'ється на експорті та внутрішньої переробки, ці показники скоротяться", - зазначила Гаркавенко.
 
Прогнози врожаю по сої для 2016 року досить оптимістичні. Хоча експерти «УкрАгроКонсалт» і не очікують розширення площ під цією олійною культурою, урожай виросте до 4,4-4,8 млн т завдяки відновленню врожайності культури.
 
"Рекордний урожай зможе задовільнити і переробників, і експортерів. Ці показники також виростуть до рекордного рівня", - відмітила експерт.
 
Те, що посівні площі під соняшником в 2016 році в Україні виростуть, не сумнівається ніхто на ринку. За прогнозами експертів «УкрАгроКонсалт», площі сівби розширяться до 6-6,2 млн га. При сприятливих погодних умовах українські аграрії можуть зібрати 12-13 млн т (11,5 млн т в 2015/16 МР).
https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5270-vrozhai-soii-ta-soniashnyku-bude-rekordnym-prognoz.html
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua