Виживання рослин озимих зернових в Україні - близько 99%

Виживання рослин озимих зернових в Україні - близько 99% фото, ілюстрація

Першій декаді січня характеризувалася мінливою погодою, чергуванням відлиг і похолодань. Повсюдно зберігалася погода тепліше звичайного, з середніми температурами повітря на 0,1-3,0 ° С вище норми, а в другій половині декади - на 1-6 ° С нижче норми. Середньодобова температура повітря знаходилась в межах від 6,60С до 1,3 ° С морозу. З 7 січня у всіх регіонах почалося поступове похолодання, що супроводжувалося зниженням нічної температури до мінус 7,3-13,0 ° С і випаданням снігу. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на УкрАгроКонсалт.

Станом на 10 січня сніговий покрив залягав на полях всіх регіонів. Його висота в північних, західних і центральних областях становить 20-42 см, в південних - 2-24 см, на сході - 10-27 см. Зернові озимі перебували в стані зимового спокою.

Температура грунту на глибині залягання вузла кущіння озимих культур в січні не опускалася нижче мінус 2-4 ° С при критичній температурі вимерзання озимої пшениці мінус 15-16 ° С, жита озимого - мінус 17-18 ° С, ячменю озимого - мінус 13-14 ° С.

Результати відрощування рослин показали, що виживання рослин озимих зернових культур (пшениці, жита, тритикале) становить 98-99%.

На поточний момент значних небезпечних явищ для перезимівлі озимих зернових культур поки що не спостерігалося, про що свідчить висока життєздатність рослин.

Рослини озимого ріпаку повсюдно знаходяться в стані зимового спокою. Критична температура вимерзання озимого ріпаку становить мінус 13-14 ° С; ризики вимерзання поки відсутні.

 

 

©Пропозиція - Головний журнал з питань агробізнесу
https://propozitsiya.com/ua/vyzhyvannya-roslyn-ozymyh-zernovyh-v-ukrayini-blyzko-99

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua