Виробництво сільгосппродукції подорожчало на 14%

Витрати на виробництво сільськогосподарської продукції в Україні в січні-квітні 2016 року зросли на 14% в порівнянні з тим же періодом 2015 року.

 

Про це повідомляє AgroNews, посилаючись на дані Державної служби статистики України.
 
"Витрати на виробництво рослинницької продукції зросли на 9%, а тваринницької - на 25%. У квітні в порівнянні з березнем сукупні витрати на виробництво сільськогосподарської продукції зросли на 1%. Витрати на виробництво рослинницької продукції збільшилися на 1%, а тваринницької - на 2%", - йдеться у повідомленні.
 
Також повідомляється, що витрати на матеріально-технічні ресурси промислового походження, що використовуються в сільськогосподарському виробництві, в квітні в порівнянні з березнем знизилися на 2%, а за чотири місяці в порівнянні з січнем-квітнем 2015 року - збільшилися на 1%.
 
У Держстаті відзначили, що дані наводяться без урахування окупованої території Криму і частини зони проведення антитерористичної операції. Як повідомлялося раніше, за даними Держстату, витрати на виробництво сільськогосподарської продукції в Україні в 2015 році в порівнянні з 2014 роком зросли на 50,9%.

   https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5497-vyrobnytstvo-silgospproduktsiii-podorozhchalo-na-14.html

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua