Вибір українських фермерів: кукурудза або соя?

В Україні виходить на фінішний етап посівна кампанія з ярових зернових і зернобобових культур. В результаті кліматичних особливостей весни підсумкова структура ярової сівби буде істотно відрізнятися від початкового плану.

Як ми вже писали в нашій статті «Україна чекає мінімальний врожай ячменю за 5 років», сумнівів щодо недосіву ярого ячменю в країні не залишилося. Станом на 18 травня його сівши виконаний на 94% від плану, а темпи практично зійшли нанівець. Як прогнозував УкрАгроКонсалт, близько 5-6% з площ, запланованих під ярий ячмінь, не буде засіяно.

Крім того, судячи з усього, і яру пшеницю фермери теж не досіють. План по сівбі гороху виконаний на 98%, засіяно навіть більше, ніж було в минулому році.

Але найбільший інтерес і деякі питання викликає посівна компанія з кукурудзи і, звичайно ж, олійних культур. Незважаючи на затримку в старті посівної кампанії, темпи сівби кукурудзи в Україні швидко обійшли минулі роки і досягли рекордних за останні чотири роки, відзначають аналітики УкрАгроКонсалт.

Повна версія статті доступна передплатникам щотижневого видання «Тиждень агробізнесу», а також розділу "Он-лайн доступ на сайт" від УкрАгроКонсалт.

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua