В Україні стан озимих набагато кращий, ніж торік

Перша декада грудня характеризувалася нестійкою погодою зі значними коливаннями середньодобової температури повітря від 1-6 ºC нижче норми до 1-9 ºC вище неї.
 
Про це повідомляє УкрАгроКонсалт.
 
Наприкінці декади відбулося стрімке підвищення температури повітря - всього за добу з 8 до 9 грудня середня добова температура повітря підвищилася на 4-9ºC. Потепління супроводжувалося дощами, що призвело до руйнування снігового покриву майже по всій території країни, який ще до 8 грудня покривав всю територію, за винятком крайнього півдня.
 
Зазначається, що стан посівів озимих зернових культур дуже строкатий як по регіонах, так і всередині регіонів, що обумовлено кількістю і термінами випадання опадів, попередниками, строками сівби і тому подібним.
 
Крім того, на момент припинення вегетації розвиток рослин озимих зернових культур був значно гіршим, ніж за останні кілька років. Надземна біомаса рослин озимої пшениці і ячменю озимого в 1,3-1,9 разів менше, ніж зазвичай. Разом з тим, аналіз цукрів у вузлах кущіння показав досить високий їх вміст, особливо при оптимальних строках сівби. З таким вмістом цукрів рослини озимих зернових культур можуть задовільно перезимувати.
 
В цілому в Україні стан озимих набагато кращий, ніж минулого року.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/6884-v-ukraiini-stan-ozymykh-nabagato-kraschyi-nizh-torik.html

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua