В рамках Grain from Ukraine Україна відправила до Судану пшеницю

До Судану прибула партія пшениці з України, відправлена у межах ініціативи Grain from Ukraine. Про це повідомляється на сайті Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП).

«Українське зерно прибуло в порт Порт-Судан і розвантажується для екстреного розподілу в охопленій війною країні. Ця продовольча допомога стане основною частиною продовольчих пайків для мільйона постраждалих від конфлікту в Судані», — зазначається у пресрелізі ВПП ООН. Очікується, що доставленого зерна вистачить на місяць.

Як зазначається, поставка здійснена в межах гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine. Вона стала можливою завдяки Міністерству закордонних справ Німеччини, яке покрило всі операційні витрати в розмірі 15 мільйонів євро. 

«Ця допомога надійшла в критичний момент кризи голоду в Судані», — зазначили у ВПП ООН та зауважили, що бойові дії в країні поширюються, а продовольства стає дедалі менше, особливо з урахуванням прогнозу неврожайного сезону.

Як зазначається, 7 600 тонн пшеничного борошна будуть надані сім'ям Судану, багато з яких покинули свої домівки через бойові дії та щодня стикаються з проблемою задоволення своїх нагальних потреб.

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua