В поточному сезоні прогнозується збільшення експорту всіх видів рослинних шротів

Згідно з прогнозами аналітиків, в 2018/19 МР Україна має потенціал збільшити експорт всіх видів рослинних шротів - соняшникової, соєвої та ріпакової.

Передумовами до збільшення експорту рослинних шротів виступають, перш за все, очікуване зростання переробки олійних культур в Україні і збільшення світового споживання протеїнових шротів. Про це повідомила аналітик олійних ринків «АПК-Інформ» Юлія Іваницька.

«У поточному сезоні Україна може зайняти 7% в світовому експорті трьох основних шротів і 65% - в торгівлі соняшниковим шротом», - зазначила експерт.

Читайте також: Україна збільшила виробництво соняшникової олії

Зокрема, за оцінками аналітиків, обсяг експорту українського шроту/макухи соняшнику в поточному сезоні прогнозується на рівні 4,7 млн тонн (+ 11% до показника 2017/18 МР), ріпакового шроту - 180 тис. тонн (+2 , 4 рази), соєвого шроту - 500 тис. тонн (+ 20%).

«Дані показники стануть рекордними для України», - підкреслила Юлія Іваницька.

Також вона відзначила, що найбільш перспективними ринками збуту шротів олійних для України є ЄС (всі види шротів), Китай (соняшниковий), Таїланд (соняшниковий), В’єтнам (всі види шротів), Алжир (соєвий), країни СНД (соєвий) і Балтії (ріпаковий), а також Ізраїль (ріпаковий).

За матеріалами apk-inform.com

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua