USDA прогнозує один з найбільших обсягів експорту кукурудзи з України

Міністерство сільського господарства США (USDA) знизило прогноз світового виробництва кукурудзи в 2016/17 МР майже на 2 млн тонн - до 1 млрд тонн.

 

Про це повідомляє AgroPortal з посиланням на звіт аналітиків USDA за січень.
 
Разом з тим, прогноз виробництва кукурудзи в Україні залишився на колишньому рівні - 27 млн тонн, що на 3,7 млн тонн більше, ніж було зібрано у 2015/16 МР.
 
Аналітики прогнозують, що світовий експорт кукурудзи складе 142,1 млн тонн, що на 0,4 млн тонн більше грудневого прогнозу.
 
Очікується, що експорт кукурудзи з України в 2016/17 МР стане третім найбільшим за величиною, досягнувши 18 млн тонн.
 
При цьому американські аналітики звертають увагу, що рекордне світове споживання кукурудзи, великі експортовані обсяги та вигідні обмінні курси в останні роки надали підтримку експорту кукурудзи з України та Росії. Починаючи з 2014, національні валюти обох країн знецінилися більш ніж на 40%, що робить експорт для них більш вигідним. Крім того, Росія і Україна заборонити посіви генетично модифікованої кукурудзи, тим самим забезпечуючи конкурентну перевагу на деяких ринках.
 
«Ці тенденції заслуговують на увагу, адже і Україна, і Росія конкурують із США на декількох ринках, особливо в Єгипті, Південній Кореї і Японії», - відзначають аналітики USDA.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/6984-usda-prognozuie-odyn-z-naibilshykh-obsiagiv-eksportu-kukurudzy-z-ukraiiny.html

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua