Укрзалізниця перевезла у жовтні зернових на 4% більше, ніж торік

У жовтні 2018 року Укрзалізниця перевезла на 4% зернових більше, ніж за відповідний період минулого року, при цьому на експорт – на 4,8% більше, ніж торік.

Про це повідомив в.о. голови правління Укрзалізниці Євген Кравцов, передає прес-служба компанії.

«Особливістю нинішнього маркетингового сезону є те, що ранніх зернових було зібрано майже на 9% менше, ніж торік. Це зумовило зміну обсягів помісячних перевезень залізницею протягом року. У жовтні, коли зібрали врожай пізніх зернових, ми перевезли зерна і продуктів перемолу на 8,7% більше, ніж у вересні. Така динаміка демонструє правильність управлінських рішень, прийнятих керівництвом Укрзалізниці», – зазначив Євген Кравцов.

Він також повідомив, що у 2018 році є позитивна динаміка в перевезеннях зерна та продуктів перемолу порівняно з минулорічними показниками. Так, якщо в жовтні 2017 року Укрзалізниця перевезла 3 млн 72 тис. тонн, то в жовтні цього року – 3 млн 193 тис. тонн зернових.

«Отже, ми фактично на 4% більше перевезли зернових у жовтні поточного року, при цьому на експорт – на 4,8% більше ніж торік», - повідомив Євген Кравцов.

Читайте також: «Укрзалізниця» стала приватним товариством

В Укрзалізниці зауважують, що ключовими чинниками, завдяки яким компанія сьогодні збільшує обсяги перевезень зернових, стали маршрутні відправлення, оптимізація внутрішніх процесів та інфраструктури.

«Маршрути – це основа для збільшення перевезень зернових вантажів. Ми отримали позитивний результат у вигляді зменшення часу обігу зерновозів. Зараз із клієнтами систематично працюємо над збільшенням кількості станцій, які можуть відправляти маршрути, активно застосовуємо технологію ступінчастих маршрутів. Також останнім часом покращилася ситуація з розвантаженням вагонів у морських портах, завдяки чому зерновози менше часу затримуються під вантажними операціями», – розповів Євген Кравцов.

Він зауважив, що завдяки посиленій увазі керівництва Уряду та профільних міністерств проблематику з перевезеннями зернових нарешті повністю розкрили. Учасники ринку почули пропозиції Укрзалізниці й почали приймати правильні комплексні рішення, які дали позитивний ефект.

«Вчора ми вперше змогли завантажити за добу понад 2 тисячі вагонів зернових. Безумовно, що спільно ми можемо досягнути ще кращих результатів. Сподіваємося, що завдяки конструктивній роботі поступово вирішуватимуться й інші актуальні питання, які дозволять нарощувати обсяги перевезення зернових», – зазначив Євген Кравцов.

За матеріалами uz.gov.ua

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua