Український мед стали менше купувати за кордоном

Експорт продукту бджільництва цього року впав на 40%.

Україна стала продавати менше меду за кордон. За даними національного консультанта Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) Анни Бурки, цьогорічні експортні поставки продукту впали на 40%. Про це аналітик написала на своїй сторінці у Фейсбук.

«За підсумками 9 місяців 2018 року експорт скоротився на 40% у порівнянні з відповідним періодом минулого року, і на 9% поступається аналогічному показнику 2016 року, склавши 27,8 тисяч тонн або 57,4 мільйонів доларів», - повідомила Бурка.

Також читайте: "У випадку отруєння бджіл всі необхідні дослідження будуть проводитися за рахунок Держпродспоживслужби", - Лапа

У серпні-вересні продажі солодкого продукту теж впали. Так, за підсумками вересня обсяг експорту меду з України знизився на 39% у порівнянні з аналогічним місяцем минулого року. Пасічники продали 5,7 тисяч тонн меду. Схожа ситуація була і в попередньому місяці.

Вітчизняний мед купують переважно Німеччина, Польща та США.

Додаткову квоту на безмитну поставку меду до країн ЄС в обсязі 2,5 тисячі тонн українські постачальники вичерпали менш, ніж за півмісяця.

За матеріалами facebook.com

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua