Українські виробники готуються до отримання ліцензій для постачання соняшника до Болгарії

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів онлайн-зустріч з Міністром сільського господарства та продовольства Республіки Болгарія Кирилом Ватєвим.

Сторони обговорили питання експорту української аграрної продукції до Болгарії. Зокрема, початок постачання соняшнику за ліцензіями, пише пресслужба Мінагрополітики.

Микола Сольський повідомив, що експортери соняшнику вже готують документи для подання заявки на отримання ліцензій. Після погодження заявок з болгарською стороною українські підприємці отримають відповідну ліцензію на експорт соняшнику.

Міністр наголосив на важливості дотримання ліцензійного режиму експорту деяких видів сільськогосподарської продукції до Болгарії.

Крім того, було обговорено питання експорту до Болгарії ріпаку, пшениці, кукурудзи, ягід, меду та цукру.

Микола Сольський та Кирило Ватєв  домовилися про ретельне відстеження  та контроль за переміщенням сільськогосподарської продукції до Болгарії. 

Нагадаємо, Болгарія у жовтні запровадила заборону на імпорт українського соняшника, вона діяла до кінця листопада. Водночас болгарські переробники були незадоволені такою ініціативою. Вони неодноразово вимагали повернутися до повної лібералізації імпорту соняшнику з України.

Вже на початку грудня міністри АПК країн домовились про запровадження режиму ліцензування експорту насіння чотирьох культур. 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua