Українські порти Маріуполь і Бердянськ працюють в штатному режимі

Станом на 12 годину 26 листопада поточного року, порти і термінали України в акваторії Азовського моря працюють у штатному режимі.

За повідомленням Олександра Глущенка, керівника аналітичного сектора Zernovoz.in.ua, порти Маріуполь і Бердянськ працюють у штатом режимі, пише ІА «АПК-Інформ». За його словами, заходи щодо посилення охорони і пропускного режиму в українських гаванях Азова були зроблені ще раніше. 

«Що буде далі - вкрай складне питання. Ніхто не знає. Однозначно дії РФ непередбачувані і прохід Керч-Єнікальським каналом може бути перекритий для входу-виходу суден в напрямку до/з портів Маріуполь і Бердянськ. Залізничні відправки швидше за все будуть пріоритетними для вантажів військового призначення та тут велика ймовірність того, що накопичення в портах суднових партій для торгових суден припиниться», - зауважив Глущенко.

Як заявив керівник терміналу «Агрія» Юрій Ровіцький, ситуація залишається напружено стабільною.

«Порти і ми працюємо в штатному режимі. Якщо воєнний стан все ж буде введено, то як здійснюватиметься торговельна діяльність і чи буде взагалі, поки важко сказати, тому що невідомо які обмеження введуть», - пояснив керівник терміналу.

Начальник в МФ ДП «Адміністрація морських портів України» Ігор Барський висловив аналогічну думку: «Поки порти працюють в штатному режимі. Що буде далі сказати не можу».

За матеріалами apk-inform.com

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua