Українські підприємці в основному скаржаться на правопорушення пов'язані з рейдерством – бізнес-омбудсмен

Українські підприємці в основному скаржаться на правопорушення пов'язані з рейдерством – бізнес-омбудсмен фото, ілюстрація

Основною причиною скарг представників бізнесу в Україні, які звертаються в офіс бізнес-омбудсмена, є дії податкових (62% скарг) і правоохоронних (14%) органів. Про це в ході прес-конференції повідомив бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на АПК-Інформ.

Крім того, за його словами, 6% скарг надходять на дії контролюючих органів і по 3% - органів місцевого самоврядування та митних органів.

Як уточнив А.Шемета, в IV кварталі 2018 року в офіс бізнес-омбудсмена надійшло 428 скарг, що на 39% більше, ніж в попередньому кварталі.

«У IV кварталі значно збільшилася кількість звернень щодо дій реєстраційної служби Міністерства юстиції. Зростання звернень склало 83%, що було в три рази більше, ніж в IV кварталі 2017 р. Звернення в реєстраційну службу в основному пов'язані з рейдерством», - пояснив бізнес-омбудсмен.

При цьому, А.Шемета позитивно оцінив дію законів, прийнятих в минулому році, які спрямовані на боротьбу з незаконними діями правоохоронних органів під час перевірок бізнесу. Він додав, що на сьогоднішній день дуже рідко бізнес скаржиться за даним типом порушень.

 


©Пропозиція - Головний журнал з питань агробізнесу
https://propozitsiya.com/ua/ukrayinski-pidpriiemci-v-osnovnomu-skarzhatsya-na-pravoporushennya-povyazani-z-reyderstvom-biznes

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua