Українська пшениця дешевшає

Станом на 3 червня 2016 року закупівельні ціни на українську пшеницю знизилися на 100-150 грн/т на умовах поставки СРТ-порт та на 150-250 грн/т на умовах поставки EXW- елеватор.

 

Про це повідомляє Agravery з посиланням на прес-службу Аграрного союзу України.
 
«Ціни знижувалися у відповідь на падіння експортних та світових цін, яке розпочалося ще наприкінці травня. Минулого тижня експортні ціни "просіли" на 2-4 дол./т на умовах поставки FOB. А от біржові котирування на Чиказькій товарній біржі (СВОТ) значних змін не зазнали. Інформація з різних країн свідчить про надмірне зволоження грунтів в Франції, Росії Україні, що підтримало ціни минулого тижня», - пояснюють експерти.
 
За інформацією, погіршення погодних умов в окремих країнах може вплинути на біржові котирування американської пшениці на Чиказькій товарній біржі (СВОТ) у бік збільшення.
 
В Україні попит на пшеницю старого врожаю низький, оскільки експортні програми зведено до мінімуму й оператори ринку уже прицінюються до нового врожаю зерна. Весняна погода з дощами справила позитивний вплив на посіви, проте подальше зволоження грунту є небажаним.
https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5542-ukraiinska-pshenytsia-deshevshaie.html
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua