Україна зосередиться на гарантуванні безпеки суден, що прямують тимчасовими коридорами

Найголовнішим завданням України після виходу з порту Одеси першого судна після припинення дії зернової ініціативи стане гарантування безпеки суден та їхніх екіпажів. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький.

«Нам важливо в цій ситуації гарантувати питання безпеки для суден та їхніх екіпажів. Дійсно, наші військові проклали маршрут і дозволили вихід суден, які були заблоковані там раніше і які не потрапляють у зернову ініціативу. Надалі буде проведено чіткий аналіз, як відбуватиметься цей процес і відповідно наступні кроки», — зазначив Тарас Висоцький.

Зокрема, в держбюджеті України на поточний рік передбачено 20 млрд грн для страхування суден, які будуть готові експортувати сільгосппродукцію з чорноморських портів України.

«Крок за кроком Україна робить усе можливе в рамках своїх ресурсів для того, щоб забезпечити експорт Чорним морем української сільгосппродукції», — додав посадовець.

Нагадаємо, контейнеровоз JOSEPH SCHULTE під прапором Гонконгу став першим судном, яке вийшло з портів Одеси після припинення дії Чорноморської зернової ініціативи. Він прямує коридором, який встановлений для цивільних суден з/до портів України.

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua