Україна збільшила імпорт насіння озимих зернових культур

Під озиму посівну 2016 року спостерігається значне зростання імпорту насіння озимих зернових.
 
Про це повідомляє УкрАгроКонсалт.
 
"Попри це українські аграрії поки віддають перевагу насінню озимих зернових вітчизняної селекції. Однак з огляду на постійне нарощування присутності зарубіжних компаній,  конкуренція на ринку озимих зернових буде тільки посилюватися", - зазначають експерти.
 
В повідомленні зазначається, що імпорт насіння озимої пшениці зріс більш ніж в 8 разів.
 
Імпорт насіння озимого ячменю збільшився майже удесятеро, однак в натуральному вираженні в порівнянні з озимою пшеницею обсяг незначний і становить всього 0,33 тис. тонн.
 
Імпорт насіння озимого ріпаку за червень-жовтень поточного року знизився на 33% в порівнянні з минулим сезоном.
 
"Останнім часом традиційно в кінці року починається імпорт насіння соняшнику. Обсяги поки були незначними. Але, починаючи з листопада місяця, почнеться поступове нарощування імпорту насіння", - відмічають аналітики.
 
Також повідомляється, що несподівано рано і в великих обсягах почався імпорт насіння кукурудзи. Зазвичай поставки насіння кукурудзи починалися паралельно з імпортом насіння соняшнику. Однак цього сезону за період липень-жовтень вже завезли майже 2 тис. тонн насіння, що в 37 разів більше в порівнянні з минулим роком.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/6686-ukraiina-zbilshyla-import-nasinnia-ozymykh-zernovykh-kultur.html

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua