Україна збере більше пшениці та ячменю в 2018 році

В Україну прийшла весна, і хоч поки тільки на календарі, але вже можна зробити висновки щодо загибелі і стану озимих зернових культур за підсумками зимівлі.

Відзначимо, що заморозки в Україні, згідно з прогнозами, протриматися ще пару днів, але вже з 7 березня очікується поступове потепління і плюсова температура на більшій частині території країни.

Як ми вже писали раніше, загрози озимим культурам у зв'язку з різким похолоданням немає. Разом з морозами прийшов і сильний снігопад. Висота снігового покриву в більшості регіонах України становить від 15 до 40 см і надійно захищає посіви від заморозків.

Нагадаємо, що стан посівів озимих зернових культур в Україні краще за останні чотири роки, відзначають аналітики УкрАгроКонсалт.

А з огляду на також і той факт, що зима 2017/18 була досить м'якою, як по температурному режиму, так і по опадам, можна прогнозувати низьку загибель посівів озимих зернових культур.

З огляду на середньорічну трендову врожайність пшениці в Україні за останні кілька років, її виробництво в країні в 2018 році УкрАгроКонсалт прогнозує в межах показників попередніх трьох років. Крім того, в 2018 році Україна може зібрати більше ячменю.

Повна версія статті доступна передплатникам щотижневого видання «Тиждень агробізнесу», а також розділу «Он-лайн доступ на сайт» від УкрАгроКонсалт.

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua