Україна закрила квоти на безмитний експорт до Євросоюзу по 10 видам продуктів

Україна, станом на 9 жовтня поточного року, повністю використала квоти на безмитний експорт агропродукції до Євросоюзу по 10 групам товарів: мед, цукор, крупи і борошно, оброблений крохмаль, оброблені томати, виноградний і яблучний сік, пшениця, кукурудза, м’ясо птиці і вершкове масло.

Про це повідомляє прес-служба УКАБ.

Зазначається,що порівняно з відповідним періодом 2018 року ситуація особливо не змінилася – на початок жовтня минулого року Україна закрила 9 квот на безмитний експорт до Євросоюзу. Змінилася ситуація з поставками солоду та пшеничної клейковини – на сьогодні використано 63%, в той час як за аналогічний період 2018 року квоту було використано в повному обсязі. Відчутно збільшилися поставки цукру – цього року Україна повністю використала квоту на цукор, а в 2018 році на цей період лише на 12%.

Читайте також: ЄС збільшить експортну квоту на українську курятину

Також, потенційно до кінця 2019 року можуть закрити квоти по крохмалю (наразі використано 85%), ячменю (80%), обробленій продукції із зернових (78%).

Разом з тим, з жовтня 2017 року, терміном на 3 роки почали діяти додаткові квоти на 8 груп товарів: мед, крупи та борошно, оброблені томати, виноградний та яблучний соки, овес, пшениця, ячмінь та кукурудза.

Станом на початок жовтня поточного року, з додаткових квот закрито п’ять – мед, крупи та борошно, оброблені томати, а також пшениця і кукурудза (додаткова квота на ячмінь закрита на 64%). Порівняно з 2018 роком ситуація не змінилася.

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua