Україна встановить новий рекорд з експорту зерна - прогноз

Незважаючи на скорочення врожаю зерна в 2015/16 МР, Україна встановить новий рекорд з експорту. За оцінками аналітиків, в поточному сезоні він може досягти 35,6 млн т в порівнянні з 34,6 млн т в попередньому сезоні.

 

Такі прогнози були озвучені 20 квітня під час XIII Міжнародної конференції «Зерно Причорномор'я 2016», організатором якої є консалтингове агентство «УкрАгроКонсалт», пишеAgroPortal.
 
Основними імпортерами українського зерна з часткою ринку близько 50% є країни ЄС, Єгипет і Китай. При цьому внутрішнє споживання і переробка зерна продовжує знижуватися.
 
У той же час, на ринку олійних культур спостерігається протилежна ситуація. У той час як експорт олійних за підсумками сезону 2015/16 знизиться на 17,6% до 3,6 млн т, внутрішня переробка зросте до 13 млн т або 13%.
 
У 2015 сезоні, за прогнозами «УкрАгроКонсалт», частка переробки соняшнику в урожаї зросте до 99%, сої до 33%, а ріпаку до 20%. І це будуть рекордні показники.
 
Стосовно Чорноморського регіону, генеральний директор «УкрАгроКонсалту» Сергій Феофілов оцінив перспективи розвитку аграрного сектора з точки зору впливу глобальних чинників, зокрема: низькі темпи зростання світової економіки, падіння цін на сировинні товари, стагнацію споживчого попиту на тлі загострення регіональної конкуренції країн-виробників аграрної продукції, а також скорочення прибутку в реальному секторі. Також, він зазначив, що на сьогоднішній день в світі посилюється криза управління, як на національному рівні, так і на рівні бізнесу.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5217-ukraiina-vstanovyt-novyi-rekord-z-eksportu-zerna-prognoz.html

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua