Україна суттєво наростила експорт горіхів, насіння ріпаку та олії

Виручка від закордонних поставок з початку року сягнула майже 13 мільярдів доларів.

Україна суттєво збільшила закордонні поставки низки продуктів, повідомляє Мінагрополітики.

Зокрема, з початку цього року експорт насіння ріпаку зріс на 15,2%, м’яса та субпродуктів домашньої птиці – на 29,3%, яєць птиці – на 73,9%, олії зі свиріпи, ріпакової або гірчичної – на 83,9%, горіхів – на 79,4%, шоколаду та інших продуктів з вмістом какао – на 21,3%, олії соєвої – на 18,3%, маргарину – на 31,9%, кондитерських виробів з цукру – на 20%, масла вершкового та інших жирів, вироблених з молока – на 16,3%, хлібобулочних, кондитерських виробів – на 12%, вин виноградних натуральних – на 46,5% супроти минулого року.

Читайте також: Стало відомо, коли запрацює ЗВТ з Ізраїлем

Загалом з січня по вересень наші виробники отримали 12,9 мільярдів доларів виручки від експорту. А зовнішньоторговельний обіг продукції АПК сягнув 16,8 мільярдів доларів. Торік цей показник був вищим – 18 мільярдів доларів.

Однак в Міангро сподіваються, що минулорічні показники аграріям вдасться «наздогнати» завдяки високому врожаю зернових цього сезону.

Читайте також: Україна потіснила Молдову на світовому ринку горіхів

«За результатами 9 місяців 2018 року показники експорту продемонстрували незначне зменшення у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Проте обсяги цьогорічного врожаю дають нам всі підстави очікувати результати на не гіршому рівні за підсумками року», - зазначила заступник профільного міністра Ольга Трофімцева.

Вона зазначила, що в трійку товарів-лідерів аграрного експорту традиційно входять зернові культури з часткою 37%, олії – 24,1% та насіння олійних культур – 10,3%.

За матеріалами minagro.gov.ua

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua