Україна стала державою органічного виробництва культур

Органічне виробництво агропродукції України крокує на рівні із країнами ЄС та США. Такий висновок можна зробити,  якщо підрахувати кількість еко-заводів, які виготовляють цілком конкурентоспроможну продукцію і для експорту в США, і для ввезення її до Європи.

 

Про це повідомляє Урядовий кур'єр.
 
Так, нині Україна має 220 профільних підприємств. Їх площа, засаджена органічними культурами, становить не менш ніж 400 га. На сьогодні сертифіковано близько 500 тис. га площ, де вирощують такі культури.
 
За інформацією Міністерства аграрної політики і продовольства (Мінагрополітики), частка сільгоспугідь, зайнятих екокультурами,  становить 1% загальної   площі. У міністерстві вважають, що це  світовий показник. Отже, цифри доводять, що Україна стала державою органічного виробництва культур.
 
За словами заступника міністра аграрної політики і продовольства Олени Ковальової, чиновники працюють над благоустроєм сфери органічного виробництва і відповідного маркування продуктів харчування. Також нещодавно було розроблено законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції». Положення документа скеровано на значне вдосконалення законодавства у цій сфері.
 
Нагадаємо, що органічне землеробство (природне, біологічне, екологічне) - це метод ведення сільського господарства, без застосування пестицидів, гербіцидів, хімічних добрив, регуляторів росту рослин, а також генномодифікованого посівного матеріалу.
 
Органічне землеробство відрізняється від традиційного тим, що землю не копають і не орють, а лише поверхнево розпушують на глибину 5-10 см. Для цього використовують різноманітні інструменти та пристосування. Наприклад, плоскоріз Фокіна, що став популярним серед дачників-городників. А для підживлення грунту та захисту рослин від хвороб і шкідників застосовують тільки органічні біодобрива та біопрепарати.
 
Як повідомлялось раніше, 31 серпня 2016 року під час чергового засідання Уряд затвердив постанову про «Детальні правила виробництва органічної продукції (сировини) рослинного походження».
https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/6032-ukraiina-stala-derzhavoiu-organichnogo-vyrobnytstva-kultur.html
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua