Україна продовжить експорт пшениці до Європи навіть поза квотами

Поставки української пшениці до Європи будуть продовжені як в рамках глобальної квоти ЄС на зернові, так і поза квотами.

 

Про це повідомила заступник глави Мінекономрозвитку України Наталія Микольська на своїй сторінці у Facebook
 
"В Офіційному журналі Європейського Союзу оприлюднений Імплементаційний регламент Єврокомісії 2016/876, відповідно до якого вводяться коефіцієнти розподілу при отриманні ліцензій на імпорт пшениці походженням з України. Що це означає? – Це означає, що обсяг річної квоти в рамках ПВЗВТ у розмірі 950 тис. т є використаним. Водночас, і це дуже важливо (!!), це не означає, що експорт збіжжя пшениці до ЄС зупиняється. Поставки будуть продовжені як в рамках глобальної квоти ЄС на зернові, так і поза квотами", - зазначила вона.
 
За даними відомства, у поточному маркетинговому році, що розпочався 1 липня 2015 року і триватиме до 30 червня поточного року, Україна є найбільшим імпортером пшениці до ЄС. Вже ввезено 1,637 млн тон, або 49% від загального обсягу імпорту до ЄС.
 
"За цим показником ми випередили США, Канаду та РФ разом узятих", - підкреслила заступник міністра.

   https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5535-ukraiina-prodovzhyt-eksport-pshenytsi-do-ievropy-navit-poza-kvotamy.html

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua