Україна не змогла отримати дивідендів від американо-китайської торгової війни

 

Заміщення експорту сої до Китаю відбулося не за рахунок української продукції. Про це заявив 19 вересня перший заступник та в. о. міністра агрополітики Максим Мартинюк, пише propozitsiya.com з посиланням на інформагенцію «Укрінформ».

“Що стосується торговельних війн, то хочу констатувати, що вони Україну майже не зачепили - ні в плюс, ні в мінус. Тобто, заміщення сої, наприклад, в Китай відбулося не за рахунок України. Хоча ми зараз тільки збираємо врожай і, можливо, якісь нарощування експорту в Китай будуть. Але це більше залежить від того, наскільки успішно трейдери проведуть перемовини”, - сказав Мартинюк.

Як повідомлялося, влітку США встановили мита щодо китайської продукції на $50 млрд. У відповідь Китай оголосив про підвищення митних тарифів на товари з США на $60 млрд. Одним з епізодів цієї торговельної війни стала відмова Китаю імпортувати американську аграрну продукцію - приміром, наразі Китай купує сою у Аргентини та Бразилії на чверть дорожче, ніж продають американські виробники.

 

 

©Пропозиція - Головний журнал з питань агробізнесу
https://propozitsiya.com/ua/ukrayina-ne-zmogla-otrymaty-dyvidendiv-vid-amerykano-kytayskoyi-torgovoyi-viyny

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua