Україна може збільшити обсяги експорту до Канади

Український агросектор має всі можливості, щоб збільшити обсяги поставок експортних товарів та розширити їхній перелік за підтримки канадських партнерів.

 

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час виступу на канадсько-українському бізнес форумі, що відбувся у Торонто.
 
За словами очільника Мінагрополітики, український агросектор має потужний потенціал для збільшення поставок та розширення переліку експортних поставок за підтримки канадських партнерів. Сьогодні основу українського експорту до Канади, яка входить до п’ятірки лідерів експорту агропромислової продукції в світі, складають зернові, мед та олія.
 
Як підкреслив Тарас Кутовий, стратегічним пріоритетом на 2016 рік є розширення ринків збуту та переліку експортованої продукції за рахунок розвитку органічного виробництва та нішевих культур.  
 
"Наразі ми експортуємо до Канади зернові, соняшникову олію та мед. Безперечно, ми зацікавлені в тому, щоб розширити наш експорт, особливо за рахунок товарів із доданою вартістю. Завдяки запланованим реформам галузі "3+5" ми маємо шанс запустити експорт продукції органічного виробництва, а також нішевих культур", – зазначив міністр.   

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5667-ukraiina-mozhe-zbilshyty-obsiagy-eksportu-do-kanady.html

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua