Україна може збільшити експорт кормів для тварин до Великобританії – УКАБ

Вихід Великобританії з ЄС створить нішу для українських агровиробників, вважають експерти.

Після виходу Великобританії з Європейського Союзу у українських товаровиробників може з'явиться унікальний шанс зайти на британський ринок зі своєю аграрною продукцією. Таку думку висловив президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса, повідомляє прес-служба УКАБ.

За підрахунками експерта, упродовж двох років вітчизняні виробники можуть наростити експорт продуктів харчування та кормів для тварин в Великобританію до 5-6 мільярдів доларів. Причому, вважає президент УКАБ, Україна може зайти на ринок Великобританії не стільки з зерновими та олійними культурами, скільки з товарами з високою доданою вартістю, потіснивши наших європейських партнерів з британського ринку більш конкурентними цінами.

Також читайте: Китай планує імпортувати українську птицю

«Що потрібно для цього зробити? Перші, але впевнені кроки були зроблені на минулому тижні під час Українського тижня в Лондоні. Українські делегації, як урядова, так і бізнесова, зуміли чітко описати можливості і шанси для обох країн після Brexit», - зазначив Ліссітса.

За словами експерта, нині між двома країнами розпочато переговори про торговельні відносини в новому форматі, починаючи з квітня 2019 року.

Натомість щоби налагодити новий експортний напрямок українські бізнесмени вже зараз мають подбати про якість продукції, сертифікацію, можливих партнерів і канали збуту.

За матеріалами ucab.ua

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua