Україна експортувала вже понад 35 млн тонн зернових

З початку поточного маркетингового року Україна експортувала понад 35 млн тонн зернових. Про це повідомив прес-центр Держпродспоживслужби з посиланням на дані департаменту фітосанітарної безпеки, контролю у сфері насінництва та розсадництва Держпродспоживслужби, передає УНН.

"З початку поточного маркетингового року Україна експортувала понад 35 млн тонн зернових культур, зокрема, 12,7 млн тонн пшениці (у тому числі продовольчої – понад 8,1 млн тонн, фуражної – понад 4,6 млн тонн), ячменю – понад 3,1 млн тонн, кукурудзи – 18,4 млн тонн", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за аналогічний період минулого маркетингового року було експортовано 29,2 млн тонн зернових. Зокрема, 13,6 млн тонн пшениці, у тому числі продовольчої – 7,5 млн тонн та фуражної пшениці 6 млн тонн, ячменю – понад 3,9 млн тонн, кукурудзи – 10,9 млн тонн.

Крім того, у поточному маркетинговому році було експортовано 3,8 млн тонн олійних культур. За аналогічний період минулого маркетингового року було експортовано майже 4,3 млн тонн олійних культур.

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua