У жовтні залізницею перевезено 3,19 млн тонн зерна

У жовтні залізницею перевезли 3,19 млн тонн зерна, що на 3,9% перевищує результати аналогічного періоду 2017 року.

Укрзалізниця заявляє, що могла би перевозити більшу кількість вантажів, проте це не дозволяє робити пропускна спроможність портів та припортових станцій, пише graintrade.

В Україні активно будують нові зернові термінали в морських портах та активно реконструюють старі. За 2016 рік було відкрито додаткові зернові термінали на 8,7 млн тонн та введені в дію резервуари для зберігання 422 тис. тонн зерна, а у 2017 році ці показники становили 1,75 млн тонн та 69,6 тис тонн відповідно.

Читайте також: Cкоро в Україну зайдуть великі світові та американські оператори локомотивів – Омелян

Як зазначаються у матеріалі, якщо до кінця цього року завершать будівництво нових зернових терміналів компанії "М.В. Карго" в порту Южний та компанії «Єврозовнішторг» в Ольвії, то потужності з перевалювання зерна виростуть ще на 9,7 млн тонн, а можливість зберігання зерна – на 742 тис. тонн.

За даними «Адміністрації морпортів України», за 10 місяців цього року перевалювання хлібних вантажів скоротилося на 5,7% до 31,841 млн тонн, зокрема зерна – на 5,1% до 30,882 млн тонн в порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Читайте також: Фермер без елеватора — що птах без крил

Основними отримувачами вказаних вантажів у жовтні стали експортні припортові станції Чорноморська, Одеса-порт та Миколаїв-вантажний, куди зерно відправлялося зі станцій Південної, Південно-Західної та Львівської залізниць.

За матеріалами graintrade.com.ua

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua