У Мінагрополітики розповіли, чому посівна кампанія почалася раніше

У поточному році внаслідок сприятливих погодних умов, посівна кампанія почалася на місяць раніше, в порівнянні з 2018 року, що дає можливість отримання перспективних результатів. Таку думку висловив заступник міністра аграрної політики і продовольства Володимир Топчій, повідомляє Мінагропрод.

«Завдяки відповідним погодних умов, ми отримали можливість почати аграрний сезон з перших днів березня цього року. Ранні польові роботи, раннє відновлення вегетації дають нам хороші очікування і перспективи на нинішній аграрний рік », – зазначив Володимир Топчій.

Переваги ранніх весняно-польових робіт потверділа і начальник відділу агрометеорології Українського гідрометеорологічного центру Тетяна Адаменко, яка зазначила, що польові роботи під час метеорологічної весни є позитивним знаком для майбутнього врожаю. За її прогнозами, погода в

У повідомленні також вказується, що в Україні прололжается підживлення озимих – близько 4 млн га вже оброблено (53-54% від площ).

«Площа посівів озимих культур в 7,6 млн га – це одна з найбільших за останні роки, з яких 6,5 млн га становить озима пшениця. Внаслідок відповідних погодних умов, перезимовка посівів завершується сприятливо, в міністерстві немає інформації про які-небудь втрати », – розповів заступник міністра.

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua