У країнах ЄС врожайність пшениці і кукурудзи нижче середнього 5-річного значення

Європейське агентство з моніторингу врожаїв MARS знизило середню оцінку врожайності зернових в країнах ЄС до 5,16 т/га, що на 3,7% менше у порівнянні з попереднім прогнозом (5,32 т/га - в середньому за останні п'ять років).
 
Про це повідомляє УкрАгроКонсалт.
 
Знижувальне коригування було обумовлено ​​переглядом у бік зниження урожайності кукурудзи в країнах ЄС до 6,84 т/га (-5,4% у порівнянні з попереднім прогнозом і -1,3% у порівнянні із середнім 5-річним рівнем). Негативний вплив на врожайність надали спекотні і сухі погодні умови в основних країнах виробниках - Франції, Румунії, Німеччини, Італії та Болгарії, які скоротили період наливу кукурудзи.
 
Крім того, експерти агентства знову знизили оцінку врожайності м'якої пшениці і ячменю: щодо пшениці до 5,63 т/га (5,86 т/га - попередній прогноз), хоча ще в минулому місяці цей прогноз був вище середнього п'ятирічного значення - 5,83 т/га.
 
Оцінка врожайності ячменю все ще вище середнього 5-річного значення - 4,77 т/га (4,88 т/га - попередній прогноз; 4,72 т/га - в середньому за останні 5 років).

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/6252-u-kraiinakh-ies-vrozhainist-pshenytsi-i-kukurudzy-nyzhche-seredniogo-5-richnogo-znachennia.html

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua