У Держбюджеті-2017 пряма підтримка аграріїв складе 10 млрд грн

У Державному бюджеті України на 2017 рік пряма підтримка аграріїв складе 10 млрд грн, що в два рази більше, ніж пропонувалося в затвердженому Кабінетом міністрів проекті Держбюджету-2017.

 

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час виступу у Верховній Раді, передає УНІАН.
 
«Ми домовилися з фракціями і комітетами про те, що ресурс на підтримку аграрного сектору буде на рівні 10 млрд грн, тобто збільшення вдвічі», - сказав він.
 
За словами прем'єра, збільшення підтримки дозволить сільгоспвиробникам створювати конкурентний на світових ринках продукт.
 
«Це дасть нам можливість підтримувати українського сільгоспвиробника, і найголовніше – я хочу, щоб ми перестали бути сировинним придатком до економік інших країн. Дуже важливо, щоб ми створювали національний продукт, який буде конкурентним і забезпечить українців гідними робочими місцями», – підкреслив Гройсман.
 
Як повідомлялось раніше, Кабінет міністрів України передбачив у проекті бюджету на 2017 рік обіцяні Міністерством аграрної політики та продовольства 5,5 млрд грн на програму прямої фінансової підтримки малих і середніх аграріїв.
 
Повернення до прямої державної підтримки галузі покликаний компенсувати потенційні втрати аграріїв від скасування пільгового оподаткування по ПДВ з 1 січня 2017 року.
 
Мінагропрод також планує отримати з Держбюджету-2016 додаткові 450 млн грн на проекти з підтримки сільського господарства у поточному році. Але, за словами глави відомства Тараса Кутового, аграрії зможуть отримати ці кошти тільки до весни 2017 року.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/6431-u-derzhbiudzheti-2017-priama-pidtrymka-agrariiiv-sklade-10-mlrd-grn.html

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua