У Бердянську реконструюють і побудують 6 причалів і 2 зернові термінали

 

У Бердянську реконструюють і побудують 6 причалів і 2 зернові термінали фото, ілюстрація

Міністерство інфраструктури України погодило «План розвитку морського порту Бердянськ» на коротко- середньо- та довгострокову перспективу, затверджений АМПУ. Оновлений документ передбачає реалізацію інвестиційних проектів з реконструкції та будівництва 6 причалів і 2 зернових терміналів. Про це повідомила прес-служба АМПУ, пише www.propozitsiya.com.

Згідно з Планом розвитку морського порту Бердянськ, силами АМПУ і приватних інвесторів планується реалізувати ряд важливих проектів. Серед них - реконструкція причалів №6, 7, 8 і 9 (зі збільшенням прохідного осідання до 8 м і поліпшенням технічних характеристик причальних споруд в цілому). Будівництво причалів № 10 і 11 зі створенням нових територій. Відзначається, що узгоджений в жовтні 2018 році Міністерством інфраструктури України «План розвитку морського порту Бердянськ» передбачає реконструкцію морського портового зернового терміналу ЗАТ «Бердянський завод підйомно-транспортного устаткування» з обсягом інвестицій в розмірі $ 22 млн, $ 2,4 млн з яких підприємство вже вклало в 2017 р.

Крім цього, в Плані передбачені реконструкція існуючих і будівництво додаткових потужностей зернового терміналу ТОВ «Нова Хортиця». За підрахунками, на реалізацію цих проектів необхідно $ 5,5 млн. Інвестування цього проекту також вже розпочато в сумі $ 57 тис.
Реалізація двох останніх проектів передбачає створення близько 170 додаткових робочих місць.
«Від розвитку і успішної роботи українських портів в Азовському морі залежить економіка регіону і життя тисяч українців. Тому ми активно сприяємо реалізації інвестиційних проектів в Бердянському і Маріупольському портах, інвестуємо в розвиток портової інфраструктури відповідно до планів інвесторів щодо розвитку існуючих терміналів і будівництва нових потужностей. Сьогодні великі інвестиційні проекти АМПУ і проекти ДПП реалізуються вже в 9 українських портах », - зазначив керівник АМПУ Райвис Вецкаганс»

 

 

 

©Пропозиція - Головний журнал з питань агробізнесу
https://propozitsiya.com/ua/u-berdyansku-rekonstruyuyut-i-pobuduyut-6-prichaliv-i-2-zernovi-terminali

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua