У 2017 році до продукції переробки зерна запроваджують нові інструменти оцінки

У 2016-му на світовому ринку з'явилися нові вимоги в міжнародних системах сертифікації харчової продукції, а з початку 2017 року вводяться в дію нові інструменти для оцінки компаній харчового сектору.
 
Про це повідомила директор ТОВ «Експорт Сертиф», провідний аудитор GTAS (GAFTA), DQS (Німеччина) Євгенія Новожилова, пише АПК-Інформ.
 
Серед нових інструментів оцінки, зокрема: Програма надійності, Програма забезпечення довіри споживачів, Програма проти шахрайства та фальсифікації продукції. 
 
«Це зумовлено, зокрема, появою нових сильних гравців на зовнішньому ринку (включаючи Україну за низкою позицій), активним просуванням продукції на глобальний ринок (зокрема, борошна і круп українського виробництва), швидким зростанням кількості сертифікованих харчових підприємств і іншими змінами», - поінформувала Новожилова.
 
Вона підкреслила, що впровадження і сертифікація систем менеджменту харчової безпеки (стандарти ISO 22000; системи GTAS, GMP +, FSSC 22000) стають важливим інструментом для компаній харчового сектора, які бажають працювати на світовому ринку. Для того щоб просувати продукцію переробки зернових на глобальний ринок, українським виробникам необхідно відповідати новим вимогам торгівлі.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/6142-u-2017-rotsi-do-produktsiii-pererobky-zerna-zaprovadzhuiut-novi-instrumenty-otsinky.html

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua