У 2016/17 МР Україна зміцнить позиції у рейтингу світових експортерів ячменю

Згідно з оцінками аналітиків USDA, в 2016/17 маркетинговому році Україна займе четверту позицію в рейтингу світових експортерів ячменю з обсягом поставок 4 млн тонн.
 
Про це повідомляє АПК-Інформ.
 
На старті 2016/17 МР, за попередніми прогнозами аналітиків «АПК-Інформ», цей показник оцінюється на рівні 3,5 млн тонн. Однак, як правило, обсяги поставок зернової протягом сезону піддаються корегуванню. Наприклад, якщо на початку 2015/16 МР обсяг експорту озвучувався на рівні 2,9 млн тонн, то вже у вересні прогноз був підвищений до 4 млн тонн.
 
Експерти відзначають, що попри скорочення посівних площ під ячменем в Україні та відсутність істотного підвищуючого тренду обсягів виробництва, ця культура досить активно поставляється на світові майданчики. Зокрема, в новому сезоні очікується зміцнення позиції України на азіатських ринках збуту.
 
Разом з тим, розвитку експортної торгівлі українським ячменем можуть перешкодити два ключові чинники - якість зернової і рівень світових цін.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5830-u-201617-mr-ukraiina-zmitsnyt-pozytsiii-u-reityngu-svitovykh-eksporteriv-iachmeniu.html

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua