Цитрусові та банани в Україні дешевші, ніж за кордоном

Лимони, апельсини та банани виявилися дешевшими в Україні, ніж за кордоном.

В Українській асоціації постачальників торговельних мереж порівняли ціни на банани, апельсини та лимони в Україні та за кордоном. Експерти завітали до Інтернет-магазинів АUCHAN в Україні та Польщі, MAXIMA у Литві, PRISMA в Естонії.

"Станом на минулий тиждень в Україні можна було купити найдешевші фрукти. Кілограм бананів, апельсинів та лимонів у нашій країні обійшлися в 93,4 грн, у Литві – у 110,6 грн, а в Естонії – 125,3 грн", - повідомляє директор асоціації Олексій Дорошенко.

Читайте також: Ціни на яблука впали до трьох гривень за кіло

Найдорожчою країною виявилась Польща. Там за три кілограми цих смачних фруктів прийдеться сплатити 126,9 грн.

Але, наголошують експерти, так буває не завжди. У січні цього року на оптовому ринку Варшави три кілограма фруктів, а саме мандаринів, апельсинів та лимонів, обходились у 103 грн, а у Києві – 113 грн. Тобто українці платили майже на 10% більше, ніж наші західні сусіди.

Раніше Українська Асоціація постачальників торговельних мереж звернулась до Міністерства економічної політики щодо включення в державний моніторинг продуктів апельсинів та бананів. Вони, можливо, стануть першими продуктами, які повністю імпортуються з закордону.

За матеріалами facebook.com

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua