Трейдери прогнозують зниження попиту на українське зерно

Вітчизняні трейдери прогнозують поступове згортання торгової активності на ринку зернових, що пов'язане з наближенням різдвяних і новорічних свят.
 
Про це повідомляє Ярослав Левицький, аналітик аграрного ринку ПроАгро.
 
Експерт зазначає, що у нинішніх умовах, коли трейдери стикаються з серйозними проблемами з доставки зерна в порти, таке зниження попиту може виявитися їм навіть на руку, оскільки дозволить у більш спокійному режимі заповнити потужності морських терміналів. З іншого боку,  зниження попиту може сприяти падінню експортних цін.
 
"Суттєвого здешевлення зерна трейдери не очікують, принаймні на дві основні культури українського зернового експорту. Так, ціни на пшеницю протягом листопада перманентно зростали, і тому, швидше за все, вони стабілізуються на поточному рівні. Що стосується кукурудзи, то за останні два-три тижні вона вже втратила близько 8 дол./т від колишньої ціни, і нинішній рівень сприймається трейдерами як "дно", на якому зернова або протримається якийсь час, або вже незабаром  піде вгору. Наразі ціна пропозицій кукурудзи на FOB/чорноморські порти України становить у середньому 165 дол./т, тоді як ціна попиту на 2 дол./т нижче", - повідомив пан Левицький.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/6746-treidery-prognozuiut-znyzhennia-popytu-na-ukraiinske-zerno.html

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua