ТМ «Епікур» звинуватили у використанні антибіотиків

Володимир-Волинську птахофабрику “Епікур”підозрюють у закуповлі і використанні антибіотиків для виробництва своєї продукції. Про це повідомляє Agronews, за результатами моніторингу регіональних ЗМІ.

На потужностях Володимир-Волинської птахофабрики виробляють продукцію кількох торгових марок. Та й на самому підприємстві ніколи не приховували, що для інших ТМ, які виробляються за стандартною технологією, антибіотики можуть застосовувати “винятково в лікувальних цілях”. І це при тому, що у виробництві «Епікур» сповідує принцип відсутності антибіотиків на всіх етапах, від курчати до готової продукції. І навіть для лікування курки.

Щоб курчата Епікур не хворіли, їх годують натуральними кормами, розробленими за авторською рецептурою з вітамінами і пробіотиками. Якщо ж все-таки їх довелося лікувати антибіотиками, то таке м’ясо продають вже під іншими торговими марками.

Корми і курчат «Епікур» досліджують в державних сертифікованих лабораторіях на 10-й, 20-й, 30-й і 41-й день їх вирощування. Коштують ці аналізи порядку 130 тисяч гривень на місяць. Те, що куряче м’ясо Епікур вирощено без антибіотиків і інших шкідливих речовин, в компанії можуть підтвердити висновками лабораторій на кожну партію продукції.

Обсяг протимікробних препаратів, який купується Володимир-Волинською птахофабрикою для лікування птиці, яка вирощується за стандартною технологією мізерно малий.

Дані про закупівлі антибіотиків по кожній птахофабриці можна знайти у відкритих джерелах

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua