Тарифи українських елеваторів зросли на 10%

Аналіз вартості послуг елеваторів, заявлених на новий сезон 2016/17 року, показує, що в зв'язку зі зростанням вартості енергоносіїв тарифи українських зерносховищ виросли на 10% в порівнянні з попереднім сезоном.
 
Про це повідомляє УкрАгроКонсалт.
 
Відзначається зростання розцінок на основні послуги елеваторів, включаючи сушіння, очищення, зберігання, а також відвантаження на автомобільний і залізничний транспорт.
 
"Згідно з результатами опитувань операторів ринку, в структуру видаткових статей на зерносховище входять амортизація обладнання, енергоносії, фонд заробітної плати, сертифікація, послуги сторонніх організацій тощо. Серед них найбільш витратними є енергоносії та фонд оплати праці. На газ/електрику доводиться більше третини витрат (понад 40%), ще третина становить фонд оплати праці", - йдеться у повідомленні.
 
Нагадаємо, в Україні з 1 травня 2016 року було підвищено тариф на поставку газу для всіх категорій споживачів, а також розмір мінімальної заробітної плати.
 
УкрАгроКонсалт зазначає, що в Україні тарифи елеваторів мають постійну тенденцію до зростання. Однак в минулому сезоні 2015/16 року фактор зростання витрат на підробіток зерна був кілька знівельований за рахунок посушливих погодних умов влітку-восени 2015 року та низьких показників вологості зерна, внаслідок чого необхідність у сушінні кукурудзи різко знизилася.
 
Аналітики прогнозують, що в поточному сезоні 2016/17 року внаслідок рясних опадів у деяких регіонах країни може збільшитися попит на послуги елеваторів з очищення та сушіння.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/5774-taryfy-ukraiinskykh-elevatoriv-zrosly-na-10.html

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua