Страусина ферма - один з найприбутковіших напрямків сільського господарства в Україні

Одним з напрямків розвитку страусиної ферми може бути розведення молодняка і маточного поголів’я на продаж. Іншим – виробництво м’яса та яєць.

Вирощування та розведення африканських страусів є одним із найприбутковіших напрямків сільського господарства в Україні. Такий вид господарства можна назвати безвідходним, пише AgroNews.

Страуси легко переносять заморозки до -30ºС і чудово почувають себе в українських кліматичних умовах. Також ці екзотичні птахи невибагливі і не потребують особливих умов утримання і харчування.

Перевага страусиної ферми ще й у тому, що потребує здебільшого одноразового використання коштів. Зокрема, жива вага дорослої тварини в середньому становить близько 160 кг. Страуси живуть до 70 років. Самки можуть розмножуватися до 30 років, а самці до 40 років. В умовах українського клімату самки відкладають яйця з березня до початку жовтня. За перший сезон одна самка дає від 10-20 яєць, далі за сезон кількість яєць може коливатися від 50-80 штук.

Читайте також: Де в Україні вирощують устриць, равликів і трюфелі

Також страусиний бізнес є досить різноманітним. Одним з напрямків розвитку господарства може бути розведення молодняка і маточного поголів’я на продаж. Іншим – виробництво м’яса та яєць. Третім – отримання додаткового доходу від туризму.

Окрім вищезазначеного, розведення страусів – це безвідходне виробництво. З однієї птиці можна отримати до 30% чистого м’яса. Шкіра страуса також затребувана, адже її вважають якіснішою та практичнішою навіть за крокодилячу. Яйця користуються попитом, як для їжі так і для закладки в інкубатори. Одне яйце може важити від 1-2 кг, за яке в Україні можна продати за 250 грн. Шкаралупа використовується для виготовлення різних дизайнерські світильники і прикрас. Із пір’я виготовляють головні убори, театральні і фестивальні костюми. Крім цього, з вій страусів роблять набори для нарощування вій для жінок.

В Україні працює чимало страусиних ферм, що доводить рентабельність цього бізнесу. Зокрема, подібні господарства функціонують на Київщині, на Миколаївщині та на Закарпатті.

За матеріалами agronews.ua

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua