Стало відомо, які товари на кордоні перевірятимуть частіше за інші

Уряд затвердив постанову про види контролю при перевірці продукції на митниці.

Молоко, м’ясо, рибу та інші продукти на кордоні перевірятимуть частіше. Про це повідомляє Європейська бізнес-асціація з посиланням на відповідну постанову Кабінету міністрів «Деякі питання проведення заходів офіційного контролю товарів, що ввозяться на митну територію України (у тому числі з метою транзиту)».

Так, постановою чітко визначає перелік товарів, які мають проходити фітосанітарний(овочі, фрукти, кава тощо), ветеринарно-санітарний контроль (жива худоба, ліки для ветеринарної медицини тощо), а які – саме державний контроль харчових продуктів (риба, яйця, м’ясо, мед тощо).

Також читайте: У ДФС розповіли, що проходити митницю експортерам буде простіше

Молочну, рибну продукцію, а також яйця та решту харчів, які швидко псуються, перевірятимуть частіше. Водночас, в алкоголі, каві, олії немає елементів тваринного походження. Тож їхні перевірки слід здійснювати на основі документації, що йде з кожною партією.

У ЄБА наголосили, що виступають спрощення процедуру проходження митного контролю з використанням товаросупровідних документів, але без вимагання тих, які не потрібні в Європі та світі.

Також важливо, щоб після прийняття даної постанови, контроль з оглядом на митниці буде здійснюватись для вичерпного переліку продукції – а не для всіх товарів, вважають в бізнес-організації.

За матеріалами eba.com.ua

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua