Співробітників Мінагропроду затримали на отриманні $75 тис хабара

Співробітників Мінагропроду затримали на отриманні $75 тис хабара фото, ілюстрація

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Департаменту процесуального керівництва за слідчими ДБР Генеральної прокуратури України затримали двох осіб під час одержання 9000 доларів США неправомірної вигоди за вплив на посадовців Міністерства аграрної політики та продовольства України. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Державне бюро розслідувань.

Це була остання частина неправомірної вигоди на загальну суму 74500 доларів США. Кошти передавались особам частинами. Факт вимагання та отримання усієї суми коштів задокументовано за оперативного супроводження Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Слідством встановлено, що затримані пообіцяли домовитись із службовими особами Міністерства аграрної політики та продовольства України про залишення на посаді керівника одного з підпорядкованих Міністерству державних під приємств.

Осіб затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України) та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

 
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua