Скасовано заборону на змішування зерна різних сортів

Кабінет міністрів України скасував заборону на змішування зерна різних сортів. Очікується, що економічний ефект цього рішення для бізнесу до 2020 року складе більше 10 млрд грн.

 

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.
 
В повідомленні зазначається, що наразі аграрії несуть величезні втрати через цю необґрунтовану заборону. ЇЇ скасування призведе до зниження логістичних втрат, збільшення потужності елеваторів і портів, і, як наслідок, збільшення валютних надходжень до бюджету.
 
"Деякі з документів будуть повністю скасовані, деякі - оновлені таким чином, щоб краще відповідати сучасним вимогам", - відмітив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.
 
Також додається, що уряд вдосконалив процедури розрахунку нормативної грошової оцінки земельних ділянок. Термін отримання відомостей про грошову оцінку земельної ділянки заявником буде скорочено до 1 дня.
 
Також вносяться зміни до типового договору оренду землі, що дозволить скоротити кількості судових спорів, пов’язаних із колізіями законодавства про оренду землі.
 
Нагадаємо, що 23 листопада 2016 року Кабінет міністрів України скасував 367 постанов та нормативних актів, які обмежують діяльність бізнесу в Україні.

   

https://www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/6679-skasovano-zaboronu-na-zmishuvannia-zerna-riznykh-sortiv.html

 

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua